- 6 bifftomater, skivade
- 3 buffelmozzarellaostar, skivade
- 1 msk basilika, finhackad
- 3 msk olivolja ringlas över
Karl Johansvamprisotto på en bädd av morotspuré
- 1 kg risottoris
- 5 gula lökar, finhackade
- 100 g Karl Johansvamp, blötläggs först i 15 minuter
- 1 flaska vitt matlagningsvin
- 1 liter, drygt, vatten
- 4 vitlöksklyftor, pressade
- 150 g riven parmesanost
- 1 knippe finklippt persilja
- 1/2 dl olivolja
- salt och peppar eftersmak
Morotspurén
- 1 kg skalade morötter i slantar
- 2 gula lökar, skalade och skivade
Stek vitlök, lök och Karl Johansvampen i olja. Häll över riset och låt steka något. Häll i vatten och vin, litet i taget samtidigt som Du rör om hela tiden. Rör ner saffranet. Då allt vatten kokat in, tag grytan från plattan och rör ner den rivna osten och persiljan. Koka under tiden morötter och lök i lättsaltat vatten. Häll bort vattnet och mixa till en puré. Platta till 2 msk morotpuré i botten på tallriken. Häll kallvatten i en portionsform som Du sedan brer risotton i, vänder på och knackar ut risottopucken över morotsbädden.
Saltimbocca
- 16 skivor, tunna kalvinnanlår
- 16 skivor prosciutto
- 16 salviablad
- 1/2 dl olivolja
- 100 g smör
- 1 flaska vitt matlagningsvin
"Hopp in i munnen". Lägg köttet mellan två plastfilmsblad och banka ut med undersidan av en stekpanna, tills de är cirka 1/2 cm tjocka. Ta bort plasten. Peppra och salta. Lägg en skinkbit över och ett salviablad mitt på. Fäst med en tandpetare. Hetta upp oljan och smöret och stek på medelgod värme i 3-4 min på "köttsidan", tills köttet är genomstekt. Vänd och stek någon minut på "skinksidan". Ta bort köttet och avsluta med att hälla i matlagningsvinet i pannan och reducera tills hälften av vätskan återstår. Häll över köttet.
Ojojoj, det var minsann inte illa. En sådan middag hade vi inte tackat nej till (inte för att vi tackar nej till middagsbjudningar i vanliga fall heller) och Tiramisu till efterrätt... MUMS!
SvaraRaderaSka bli spännande att läsa om vinerna, vi bjöds på ett chilenskt helgen men det var väl inte riktigt vår smak och stil, tyvärr.
Muuuuummmmms, dreggel, dreggel, muuummms. Ja, förlåt för denna inte alldeles språkligt välutvecklade kommentar, men just de orden dök upp... En middag helt i min smak - ni är otroligt duktiga, vilken bred repertoar ni har och så fint ni dukar!
SvaraRaderaKramar från en nu kvällshungrig
Helena
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
SvaraRadera