"Negro" betyder svart och "amaro" bitter. Den "svarta bittra" således. Och det borde ju ge en fingervisning om både färg och smak på det vin som väntar.
Odlas i Apulien i Italien. Druvan är liten och har tjockt skal, vilket visar sig fungera utmärkt i Apuliens heta och torra klimat.
Används till roséviner, bordsviner och riktiga kraftpaket på torkade druvor. Stor spännvidd, med andra ord!
I doft kan man hitta kryddor och sötma, ofta i form av bränt socker och kola. Smak och doft av fat dyker upp, även om vinet inte har lagrats på fat! (Vem har sagt att det där med att prova viner ska vara lätt?) Fatsmaken kommer från druvans tjocka, bittra skal.
Lägg till en markerad strävhet, eldighet och en eftersmak av det längre slaget och vi har ett mycket aptitligt vin.
onsdag 12 januari 2011
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar