Smulpaj med kassler, squash och purjolök
- 500 g kassler, tärnad
- 2 squash, tärnade och förvällda i saltat vatten under ca 3 minuter, tillsammans med
- 1 purjolök, delad och noggrant sköljd från jord och därefter skuren i centimeterbreda skivor.
- 5 ägg
- 6 dl yoghurt (vanlig 3%ig)
- 1 tsk salt
- 1/2 tsk vitpeppar
- 50 g smör
- 2 dl vetemjöl
- 2 dl riven västerbottenost
Blanda samman den förvällda purjolöken och squashen med kasslern och fördela jämnt i en smord ugnsform. Vispa samman ägg, yoghurt, vitpeppar och salt och häll över. Grädda i 225 grader C. ugn under cirka 20 minuter. Under tiden smular Du samman smör och blandar med mjöl och ost. Fördela ostblandeningen jämnt över formen och grädda vidare i cirka 15 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar