- 4 ägg
- 1 pkt torrjäst
- 1/2 tsk salt
- 1/2 dl socker
- 3 dl mjölk
- 7 dl vetemjöl
- 250 g smör rumsvarmt i tärningar
- 1 ägg till pensling
Blanda samman alla alla ingredienser ordentligt och låt det gå några minuter i matberedaren. Degen ska vara blank. Lägg degen i en plastpåse och ställ in i kylen över natten. Ta ut degen och skär bort 1/8 av degen. Rulla resten av degen i en avlång rulle som Du delar i 12 lika stora delar. Forma dem till bollar, lägg dem i muffinsformar och tryck ner ett djupt hål i mitten med hjälp av tummen. Rulla ut den sparade åttondelen av degen till en lång rulle. Dela den i tolv delar som Du rulla till små bollar. Tryck fast dessa i fördjupningarna. Låt jäsa i en timme och pensla sedan med ett uppvispat ägg. Grädda i cirka 25 minuter i 175 grader C. varm ugn. Sedan kan man ta tag i dagen med nya krafter...
de ser gott ut.
SvaraRaderaHa en fin söndag!
Kram
Hanna
tack för gott recept! Blev perfekt till Champagnefrukosten i morse när vi firade min fars 60årsdag. ps gillar verkligen er blogg :)
SvaraRaderaJessica från Malta - Dig kan vi ju inte nå via någon länk. Vi hoppas att Du läser detta: Vad glada vi blir! Jättekul! Vi behöver litet glada tillrop mellan varven, sådant inspirerar.
SvaraRadera/Lena och Anders