torsdag 11 november 2010

Fiskgryta


Fiskgryta för 8 personer
4 fänkålsstånd
2 squash
2 burkar krossade tomater
4 dl vatten
4 tsk salt
1 tsk svartpeppar
2 apelsiner
5 dl creme fraiche
2 knippen koriander, finhackad
1 kg laxfiléer
Skär fänkål och squash i bitar modell mindre. Lägg dessa bitar i en stor kastrull (eller gryta). Tillsätt krossade tomater, vatten, 1 tsk salt och 0,5 tsk peppar. Låt sjuda i 10 minuter med lock.
Riv apelsinskal och pressa ut saften ur de två apelsinerna. Häll saften i grytan.
Blanda creme fraiche, apelsinskal, finhackad koriander, 1 tsk salt och 0,5 tsk svartpeppar.
Skär laxen i mindre bitar. Salta (2 tsk) laxbitarna. Lägg laxbitarna i grytan. Låt sjuda i ytterligare 5 minuter.
Servera med en klick av creme fraicheblandningen och bröd därtill.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar