Halstrad gåslever med potatismos och stekta äpplen
- 2 burkkonserver gåslevepaté, en ungersk, en fransk, skivade
- 2 äpplen med borttagna kärnhus, skivade
- hemmagjord potatismousse (finns tidigare i denna blogg)
- persilja som dekoration
Stek äpplena på båda sidorna i en gjutjärnspanna. Halstra gåsleverpatéskivorna, någon minut per sida i en het panna. Servera. Njut!
Till efterrrätt åt vi ost och olika grönmögelostar - matchade det söta sauternesvinet som hand i handske.
Vilken gåslever som var godast? Från början var vi litte frankofila men det vände och på slutsträckan var det jämnt lopp.
ÅÅÅÅH så ni får mig att längta efter gåslever! En syndig favorit hos mig, och jag hoppas helst över bröd och andra 'onödiga' assessoarer och sörplar gårlevern direkt - mums! Min pappa brukar ibland komma hem från sina Ungernresor med en liten gåsleverhälsning till mig, och det gillar vi starkt! ;-D
SvaraRaderaStor kram och hoppas att ni inte drabbas av alltför otäckt snökaos nu!
Helena