- pumpakött i tärningar (vi använde en cirka 8 kg pumpa totalt - mycket vikt är skal, men säg att 3/4 gick åt till huvudrätten och 1/4 till efterrätten....)
- 2 citrongrässtjälkar, skiva den vita delen
- 1 liten grön chili, urkärnad och finhackad (använd plasthandskar om Du har linser...)
- 2 tsk malen koriander
- 1 dl färska korianderblad
- 2 msk färsk riven ingefära
- 1,5 l grönsaksbuljong
- 2 gula lökar, finhackade
- 2 msk smör
- 2 burkar kokosmjölk
- 1 msk farinsocker
Mixa litet av buljongen, chilin, citrongräs, ingefära och den malda koriandern. Bryn löken i en gryta, tillsätt kryddmixet i cirka 5 minuter, innan Du tillsätter pumpatärningarna. Höll över buljongen och låt koka i cirka 20 minuter eller tills pumpan är mjuk. Mixa tills Du erhåller en slät soppa. Rör ner kokosmjölk, koriander och mjölk och låt sjuda någon minut. Servera med rosenbröd (äterfinns i ett tidigare inlägg i denna blogg).
- 100 g rumsvarmt smör,
- 2 1/2 dl strösocker,
- 1 påse saffran,
- 1 dl riven sötmandel,
- 3 ägg,
- cirka 600 g riven pumpa,
- rivet skal av 1/2 apelsin,
- 3 dl vetemjöl,
- 2 tsk bakpulver,
- 1 tsk kanel
Kräm
- 400 g philadelphiaost,
- 2 dl florsocker (eller mer),
- 1 tsk vaniljsocker,
- saften av 1/2 lime
Mixa samman alla ingredienser till kakakn i en matberedare. Häll upp i portionsformar. Grädda i 175 grader C i cirka 15 minuter. Låt kallna. Mixa samman krämingredienserna och spritsa på.
Nej, de där bakverken smakade definitivt inte kaviar! Så goda... Men visst ser de mer rosa ut på bilden än i verkligheten.
SvaraRaderaBu!
Tack Pernilla, det var snällt sagt - till slut börjar vi ju undra - vad tusan serverade vi egentligen till efterrätt? :-D
SvaraRadera