Överbakad sejfilé med matvete
- 1 pkt sej eller annan vit fisk,
- 1 tsk salt,
- 1 krm peppar,
- 50 g pinjenötter (som försteks i en torr stekpanna),
- 2 finhackade rödlökar,
- 2 dl riven västerbottenost,
- 1 burk tomat i olja (finhacka tomaten, ha med oljan)
- 1 krukor rucola
- 12 dl vatten,
- 1 tsk salt,
- 6 dl matvete
Blanda alla ingredienserna till smeten som ska på fisken. Lägg fisken i en smord form. Fördela hälften av sörjan på fisken. Låt gräddas i 225 grader C. under cirka 15 minuter.
Koka matvetet i det saltade vattnet i cirka 15 minuter. Dra av från plattan och låt stå i 5 minuter. Blanda ner andra delen av smeten samt rucolan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar