Det är spännande att gå till arbetet av många anledningar. Jag har väldigt många pyssliga kollegor på mitt arbete. Många är riktigt duktiga både på att vika servetter, pappersstjärnor och annat som kan pigga upp på ett dukat bord. En promenad in i fikarummet kan ge sådana inspirationsupplevelser att det riktigt kliar i fingrarna. Denna servettbrytning kommer från en av dessa fikarumssessioner. Den brukar enligt uppgift användas flitigt för korgvikning till julgodiset.
Stjärnasken
- Vik den kvadratiska servetten längs diagonalen och vik triangeln dubbelt än en gång (detta är för att underlätta vikningarna framöver).
- Veckla upp servetten igen, så att den är helt fyrkantig igen.
- Vik servetten på mitten.
- Vik fram och ner höger sida mot mitten.
- Vänd på servetten och gör likadant på baksidan.
- För in handen i det innersta av servetten och flytta mitten till att utgöra hörn istället. Låter obegripligt, men titta på bilden ovan.
- Vik in övre högra hörnets yttersta kant mot mitten. Ta det översta lagret på vikningen och vik ut det mot yttre kanten igen.
- Gör likadant med vänster sida.
- Vänd på servetten och gör likadant på baksidan.
- Vik över den högra vikningen över den vänstra.
- Vik in övre högra hörnets yttersta kant mot mitten. Ta det översta lagret på vikningen och vik det mot den yttre kanten igen.
- Gör likadant på vänster sida.
- Nu är det bara en sida som finns kvar. Vänd på servetten och flytta den vänstra sidan över den högra.
- Gör likadant med denna sida som Du har gjort med övriga sidor.
- Vik ner de spetsiga kanterna (detta gör att korgen låser sig som den ska).
- Ställ ner den spetsiga delen mot bordet och trag i kanterna tills spetsen har försvunnit och kommit att utgöra botten på servetten.
Jag köpte några blommor, klippte av stjälkarna så att endast cirka 1 cm återstog och ställde dem i halvfyllda konjakskupor som var placerade i servetten, på tallriken.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar