fredag 21 februari 2020

Ankbröst med apelsinsås...

Jag fortsätter oförtrutet att utveckla mina matlagningskunskaper från förra helgens upplevelser.... 
Ankbröst med apelsinsås och hasselbackspotatis
1 ankbröst med skinn, ca 300 g
flingsalt
Hasselbackspotatis
2–3 potatisar
3 tsk smör
salt, peppar
1 tsk ströbröd
Apelsinsås
1/2 apelsin, skal & saft
1 msk strösocker
2 tsk rödvinsvinäger
2 dl kycklingbuljong
1–2 tsk maizena såsredning för ljus sås
2 tsk smör
Tillbehör
5–10 haricots verts
Garnering
apelsinskivor
persilja
Ugn 175°
1. Ankbröst: Skär med vass kniv ett rutmönster i ankskinnet. Strö ett tunt lager flingsalt i botten av en kall stekpanna. Lägg ankbröstet på saltbädden med skinnet neråt.
2. Ställ stekpannan på spisen och sätt på högsta värme. Stek tills skinnet är krispigt och gyllene. Vänd på ankbröstet och låt även undersidan få fin färg.
3. Lägg ankbröstet med skinnet uppåt i en ugnsform. Stek färdigt i ugn tills innertemperaturen är 68°, ca 15 min. Ankbröstet är då perfekt rosastekt. Vira in ankbröstet i smör- eller bakplåtspapper (ej folie) och låt det vila 5–8 min. Skär i tunna skivor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar