lördag 22 februari 2020

Pilgrimsmusslor, caprese och ankbröst i apelsinsås och chokladbollar till efterrätt

 Jag hade nogsamt förhört min kollega J. under dagen. Han är helt suverän i köket. Ankbrösten skulle snittas på fettäcket och läggas på ett täcke av flingsalt i kall stekpanna. Då fettet började smälta skulle man ösa på ankan med detta! 
 Sigrids klass tävlar i att göra gröna maträtter under sportlovet, varför hon gjorde caprese.
 Ser jättefint ut.
 Pilgrimsmusslorna skulle torkas ordentligt och läggas i en het panna. 
 Sigrid gör efterrätten: Chokladbollar!
 Anders gissar viner - går helt bort sig...
 Pinot noir från Schweiz skulle det vara - det blev det . Efter 30 chansningar på annat....
 Så här tyckte Sigrid om sin pappas enorma vinkunnande!
 Här är det!
Middagen blev en riktig toppenmåltid - allt gick över förväntan, ankan blev lagom stekt och gled lätt ner - baconen knapriga och kammusslorna perfekta!
Visst kan man läsa recept, men det där extra för att verkligen lyckas det måste man nästan få tips av någon som kan.
Och det fick jag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar