Syrran och C. hade ju gjort så väldigt god mat då vi var där i helgen. Nu ska jag försöka mig på deras förrätt....
Halstrade pilgrimsmusslor med bacon samt avokadokräm
8-12 pilgrimsmusslor
1 paket bacon
Citronsaft
Flingsalt, svartpeppar
Machésallad
Avokadokräm
1 mogen avokado
1 dl creme fraiche
1/2 - 1 tsk sambal oelek
1 liten vitlöksklyfta
1 tsk citronsaft
Salt, peppar
Gröp ur avokadon och mixa med creme fraiche till en slät kräm.
Pressa ner vitlöken och blanda i citronsaft och sambal oelek.
Smaka av med salt och peppar.
Klipp bacon i centimeterstora tärningar och knaperstek. Låt rinna av på hushållspapper.
Torka av pilgrimsmusslorna och pressa sen över lite citronsaft.
Stek på hög värme, cirka 40-60 sekunder per sida. Passa noga så de inte blir genomstekta och sega. Det ska finnas en liten rå "kärna" i mitten.
Salta lätt och dra några varv med pepparkvarnen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar