måndag 30 mars 2020

Middag med familjen J - pannkakor around the world


 Vi och våra gäster har haft en del kontakt under veckan. Dels för att vi är goda vänner förstås men även för att försäkra oss om varandras hälsotillstånd. Minsta förkylning på någons sida och vi hade ställt in.
Alla förblev friska! 
 Skönt! Vi hälsade dock inte med de sedvanliga kramarna, utan höll oss på avstånd - kanske inte 2 meter men åtminstone någon halvmeter. Arvid serverar här Pommac till de yngre gästerna. vi äldre drack Chambord och mousserande. Mousserande var kvällens dryckestema...
 Kvällens dryckesprovning Champagne från Taittinger mot Franciacorta "Le Franzine". Jepp champagnekylaren i mässing är från jugendtiden...
Mer om provningen i ett senare inlägg.
 Den yngre generationen lekte en del med hunden. Före middagen. Sedan försvann de upp till Sigrid och Arvids iordninggjorda spelbord på övervåningen.
Förrätten var blinier med tillbehör (kaviaren kom inte med på bild).
Huvudrätten var galetter med rökt lax och pepparotskräm, grönmögelost fyllning med valnötter eller lök och champinjonfyllning - man fick fylla sina pannkakor med vad man föredrog.
Arvid tog väldigt mycket pannkakor, även om han är en storätare blev det för mycket även för honom - han tog så mycket att han sparade tallriken till efterrätten. Efterrätten i form av... ungerska Gundelpannkaka!
Mätta blev vi!

Vilket ju trots allt litet ingår i middagskonceptet!
Stämningsbild.
De unga herrarna.
Med jämna mellanrum försvann de unga till övervåningen!
Tokayer till Gundelpannkakan - en perfekt avslutning. På en ganska mjölstinn middag. Familjen J. är vegetarianer. Från början av vår bekantskap hade vi mycket funderingar om vad vi då skulle kunna bjuda på. Nå de äter inte kött och fågel. Annars kan vi verkligen bjuda på vad som helst. Vilket vi gör. 

Annars kan det ibland vara svårt med mat. Vissa människor kan ha ganska strikta regler på vad de äter - inte gluten, inte laktos, nötter etc. Om det verkligen rör det sig om allergi (eller om man väljer att inte äta djur) har jag full respekt och förståelse för detta. Men ibland kan det kännas som att det mer är en fråga om en rejält självupptagen person som inte riktigt kan lyfta blicken från sig själv....

Och nej, ingen av våra vänner har så krävande matvanor! :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar