Vanlig äggpasta har jag inte alls fått till. Men den potatisbaserade gnocchin. Där är jag nog något på spåren, tror jag. De blir toppengoda!
Hemmagjord Gnocchi
koka ca 2 kg (med skal, men skala dem innan du kokar dem) potatis, gärna mjölig sort, mosa
4 ägg
ca 1,5 L vetemjöl (hälften vanligt kärnmjöl och hälften durum + 3 dl mjöl till att forma gnocchisarna
0,5 tsk riven muskotnöt (valfritt)
1 tsk salt
Blanda samman allt på bakbordet (mjölet sist). Låt vila i 30 min.
Rulla till avlånga tarmar. Dela in dem i så stora bitar du vill ha, koka i lättsaltat vatten tills de flyter upp på ytan. Klart.
Jag blandade i dem i en pastasås med lax, basilika, spenat och creme fraiche - men bara grädde och tryffelolja hade fungerat minst lika bra!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar