tisdag 29 juni 2021

Grillade havskräftor med nudelsallad!

           Sommarens favorit!
4 pers

250 g risnudlar 
4 morötter 
4 salladslökar 
3 dl färska böngroddar 
½ dl sesamfrön, torrostade 
1 kruka koriander, grovt skuren 
Dressing: 
½ dl japansk soja 
4 msk vatten 
4 msk fisksås 
1 msk strösocker
2 lime, pressad saft + cestet 
½ röd chili, finhackad 
1 msk finriven ingefära 
Havskräftor: 
8–12 havskräftor 
75 g smör, rumsvarmt 
½ röd chili finhackad 
1 vitlöksklyfta, finriven 
1 lime, finrivet skal 
flingsalt 
Tillaga nudlarna enligt anvisningen på förpackningen och skölj sedan i kallt vatten. Strimla morötter och salladslök. Rör ihop soja, vatten, fisksås, socker och limesaft. Tillsätt chili och ingefära och vänd ihop med nudlar, grönsaker och sesamfrön. Toppa med koriander. Dela kräftorna på längden. Rör ihop smör, chili, vitlök och limeskal (endast det gröna). Bred lite av smöret på kräftorna. Grilla hastigt över het glöd. Klicka på mer smör och smula över flingsalt. Servera med nudelsalladen.

2 kommentarer:

  1. Mums!
    Nu har jag äntligen tillgång till mycket skaldjur!
    Sköt om er!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack detsamma! Är det tack vare lättnader i coronarestriktioner som ger större tillgång till skaldjur? Ha det gott! //Lena

      Radera