Sommarens favorit!
4 pers
250 g risnudlar
4 morötter
4 salladslökar
3 dl färska böngroddar
½ dl sesamfrön, torrostade
1 kruka koriander, grovt skuren
Dressing:
½ dl japansk soja
4 msk vatten
4 msk fisksås
1 msk strösocker
2 lime, pressad saft + cestet
½ röd chili, finhackad
1 msk finriven ingefära
Havskräftor:
8–12 havskräftor
75 g smör, rumsvarmt
½ röd chili finhackad
1 vitlöksklyfta, finriven
1 lime, finrivet skal
flingsalt
Tillaga nudlarna enligt anvisningen på förpackningen och skölj sedan i kallt vatten. Strimla morötter och salladslök. Rör ihop soja, vatten, fisksås, socker och limesaft. Tillsätt chili och ingefära och vänd ihop med nudlar, grönsaker och sesamfrön. Toppa med koriander. Dela kräftorna på längden. Rör ihop smör, chili, vitlök och limeskal (endast det gröna). Bred lite av smöret på kräftorna. Grilla hastigt över het glöd. Klicka på mer smör och smula över flingsalt. Servera med
nudelsalladen.
Mums!
SvaraRaderaNu har jag äntligen tillgång till mycket skaldjur!
Sköt om er!
Tack detsamma! Är det tack vare lättnader i coronarestriktioner som ger större tillgång till skaldjur? Ha det gott! //Lena
Radera