Hamburgare
- 2,4 kg nötfärs
- 2 gula lökar
- 3 ägg
- 6 tsk salt
- 2 tsk vitpeppar
- 1 msk worcestersåsshiresås
- 3 msk olivolja
- 16 hamburgerbröd
Blanda samman ingredienserna väl och formar 16 hamburgare av smeten. Låt vila och setk dem sedan i olivoljan.
Tomat-, lök och olivröra
- 150 g soltorkade tomater i olivolja, delas i mindre bitar
- 1 finhackad rödlök
- 1 dl finhackade svarta oliver
- 1 tsk oregano
- 1/2 dl olivolja
- 1 msk balsamvinäger
- 1 msk sirap
- 1 tsk salt
- 1 tsk vitpeppar
Blanda ingredienserna och placera på hamburgerbrödet innan hamburgarna läggs på plats.
Cole slaw
- 2 liter finstrimlad vitkål
- 4 strimlade morötter
- 3 dl majonnäs
- 2 dl apelsinjuice
- 1 msk dijonsenap
- 1 tsk salt
- 1 tsk strösocker
- 1/2 tsk vitpeppar
Låt den fintrimlade vitkålen koka i lättsaltat vatten några minuter. Blanda ner morötterna och låt koka ytterligare någon minut. Häll av vattnet och låt svalna innan Du blandar ner övriga ingredienser. Servera allt med ugnsrostad potatis eller pommes frites. Rabarbertårta
- 100 g smör, smältes,
- 2 dl strösocker,
- 2 ägg,
- 2 dl vetemjöl,
- 1 tsk bakpulver,
- 200 g rabarber skuren i fina bitar,
- 1 msk potatismjöl,
- 1 msk florsocker,
- 200 g riven mandelmassa
Blanda smör, strösocker, ägg, mjöl och bakpulver och bred ut smeten i en smord form med cirka 24 centimeters diameter. Blanda samman rabarber med potatismjöl och florsocker och strö över. Toppa med den rivna mandelmassan. Grädda i cirka 30 minuter 175 grader Celsius. Servera med fördel med vaniljkesella.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar