Bananpannkakor
- 3 dl vetemjöl
- 1 dl moscovadosocker
- 1/2 tsk nyriven muskot
- 1 msk bakpulver
- 1/2 tsk salt
- 2 ägg
- 3 dl yoghurt
- 3 mogna bananer.
Kör alla ingredienser i matmixern. Värm pannkakslaggen, först strax över medelvärme för att sedan sänka värmen något. Smält en klick smör. Lägg knappt 1 dl smet i pannan och stek. Då pannkakan blivit gyllenbrun på ena sidan, vänder Du sida. Fortsätt så tills smeten är slut.
Plättar
- 3 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 2 msk strösocker
- 1/2 tsk salt
- 2 äggulor
- 2 äggvitor, hårt vispade
- 2 dl mjölk
- smör
Mixa samman alla ingredienser, utom äggvitorna som Du vänder i försiktigt på slutet. Värm plättlaggen över medeltemperatur och sänk sedan temperaturen något. Lägg i smör i varje plättlagg. Lägg sedan 1 msk smet i varje öppning och stek någon minut, tills plättarna fått en gyllengul färg. Vänd sida och låt de bli gyllengylla även här innan det är dags att ta från värmen och ladda om med nästa plättuppsättning. Serveras med fördel till blåbär och grädde.Ingefärspankakorna finns i ett tidigare inlägg. Det gör däremot inte Äppelkompotten.
Äppelkompott
- 50 g smör
- 3 matäpplen. fint tärnade
- 1 1/2 dl farinsocker
- 1 msk kanel
Smält smöret och rör ner övriga ingredienser. Låt puttra tills äppeltärningarna mjuknat något. Serveras, tillsammans med grädde eller glass, till ingefärspannkakorna. Lunch och middag presenteras i ett senare inlägg...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar