

Blåbärssylt
- 600 g blåbär
- 1 dl socker
Koka upp bären och sylten och låt koka några minuter. Denna sylt är inte lämplig att spara, för det krävs någon form av konserveringsmedel.
Det blev afton.
Samma servettbrytning i andra färger får "svanen" att se ut som en påfågel. Exakt hur man bryter den kommer på bloggen någon fredag i höst eller till våren.


Blinier
- 2 dl vetemjöl,
- 2 dl bovetemjöl,
- 1/2 tsk salt,
- 1 pkt torrjäst,
- 1 msk strösocker,
- 3 dl ljummen mjölk,
- 1 dl vispad vispgrädde,
- 1 äggula,
- 1 äggvita hårt vipsad
Vispa samman alla ingredienser, utom äggvitan. Låt smeten stå och dra i 1/2 timme. Vänd försiktigt ner äggvitan och stek blinierna i en smord plättlagg. Innan Du börjar steka, värm upp laggen över stektemperatur och sänk sedan värmen. Vänd på plättarna efter någon minut, då de antagit en fin färg och stek på andra sidan. Tag upp plättarna och häll i nya, cirka 1 msk smet per plätt.
Tillbehör
- créme fraiche,
- 300 g rökt lax i skivor,
- 1 finhackad rödlök,
- 2 tärnade gurkor
Galetter med Grönmögelost och valnötter har vi redan lagt in receptet på, från Parisresan. De var riktigt goda, även denna gång.
Dagens avslutning, Schwarzwaldtårtan (receptet finns redan i bloggen) fick avsluta dagens matorgie. Anders lovade att det inte blir fler pannkakor på åtminstone en vecka. Men gott var det. Om än mycket.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar