Kokta kronärtskockor, 4 pers
- 4 kronärtskockor
- vatten
- salt
Koka upp vattnet och saltet i en stor kastrull och lägg i kronärtskockorna. Låt koka i 45 minuter. Häll bort vattnet. Skockorna, det ätliga innersta av bladen som tas bort en efter en som doppas i smör som smälts av den varma skockan. När man nått ner till "skägget" skärs detta bort/dras bort och man äter kronärtskocksbotten...
Kronärtskockshjärtan med en marinad av chili och vitlök- 2 burkar konserverade kronärtskockshjärtan
- 1 grön chili - utan kärnor och finhackad
- 1/2 finhackad vitlök
- 2 msk finhackad timjan
- 1/2 fl olivolja
- salt
Rör samman alla ingredienser utom kronärtskockorna. Dela skockorna i 4 delar vardera och vänd ner försiktigt. Låt dra i minst 1 timme.
Fetaost med chili och vitlök
- 200 g tärnad fetaost
- ingredienbserna till samma marinad som receptet ovan.
Rör samman fetaosten och marinaden. Låt stå och dra i 1 timme.
Baconinlindade musslor
- 1 pkt bacon
- 1 burk konserverade musslor i vatten
Dela baconskivorna i 3 lika stora delar. Vira in varje mussla i en baconskiva. Stek tills baconet blivit knaprigt. Servera.
Servera litet oliver i en tallrik som en egen minirätt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar