- 20 st pilgrimsmusslor
Marinanden till pilgrimsmusslorna
- 1/2 dl finhackad dill
- 1/2 dl finhackad persilja
- 1/2 dl finhackad gräslök
- 1/2 finhackad vitlök (inte klyfta, vi talar en halv vitlök)
- 1 dl olja
- salt och peppar
Blanda samman marinaden i en bunke och rör ner musslorna. Låt marineras någon timme. Ta upp musslorna och trä dem på vattenindränkta trägrillspett. Grilla dem sedan någon minut per sida.
Ljummen potatissallad
- 1 kg rengjord färskpotatis (jag körde dem några varv i potatisskalmaskinen)
- 1 dl finhackad dill
- 1 dl finhackad grädlök
- 1 dl finhackad persilja
- 1/2 finhackad vitlök
- 1 finhackad rödlök
- 1 tärnad röd paprika
- 1 tärnad gul paprika
- 1 tärnad grön paprika
- 1 tärnad gurka
- 3 dl créme fràiche
Koka potatisen i 10-15 minuter och låt svalna något. Blanda samman med övriga ingredienser.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar