torsdag 18 februari 2010

Picknickbullar fyllda med soltorkade tomater, mozzarella och kesella

Så var det dags med en liten picknick igen. Vi har ofta med oss hembakat bröd med inbakade smaksensationer då vi ska iväg på picknick - gott och med minimal risk för kladd.

Bröddegen

  • 50 g jäst
  • 5 dl vatten (37 grader Celsius)
  • 1 msk socker
  • 3 msk olja
  • 2 tsk salt
  • cirka 12 dl vetemjöl

Fyllning

  • 1 pkt Ridderhielms soltorkade tomater, låt oljan rinna av
  • 2,5 dl kesella
  • 1 pkt mozzarella

Rör ut jästen i det ljumma vattnet i en bunke. Tillsätt socker, olja, salt och nästan allt mjöl och arbeta ihop till en smidig deg. Jäs degen övertäckt till dubbel storlek ca 30 minuter. Ta upp degen på mjölat bakbord. Kavla ut den på bakbordet, så att den är ca 0,5 cm tjock. Mixa samman fyllningen med en mixer och bred ut över degen. Rulla ihop degen till en lång sträng och skär ut 1,5 cm tjocka bitar som Du lägger på en plåt (som kanelbullar). Låt degen jäsa övertäckt en andra gång ca 30 minuter. Värm under tiden ugnen till 200 grader. Grädda i ca 20 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar