onsdag 10 februari 2010

Hallontryffel inför Alla hjärtans dag

Allt som går att fira, kan man absolut fira. Så lyder vår paroll numera. Valentindagen, eller Alla hjärtans dag, är en av dessa vi har börjat anamma. Det kan ju dessutom vara roligt att ge bort några egenhändigt gjorda chokladtryfflar. Jag har redan gjort detta recept tidigare, men det är så gott att det tål att upprepas.
Hallontryffel
  • 150 g frysta hallon
  • 1 dl grädde
  • 1 msk honung
  • 300 g mörk choklad i bitar

Koka upp grädde och honung och lägg i chokladbitarna. Rör om så att chokladen smälter. Rör ner de frysta hallonen och mixa samman smeten. Häll upp smeten i en smörpappersklädd form. Ställ in i frysen ett tag. Skär upp i lämpliga bitar. Doppa i mörk smält choklad (krävs ca 300 g ytterligare). Dekorera med några sockerhjärtan och låt stelna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar