- 6 skivor kalvinnanlår (ca 1000 g)
- ½ dl vetemjöl
- 2 ägg
- 1½ dl ströbröd
- salt och vitpeppar
Till stekningen
- 200 g smör
Garnering
- citron
- ansjovis
- kapris
Banka ut kalvskivorna så de blir riktigt tunna, jag valde en stekpanna som tillhygge. Krydda med salt och peppar. Doppa köttet i vetemjöl så det fastnar ett tunt lager runt hela skivorna. Vispa ihop äggen lätt och doppa köttet i det. Doppa det till sist i ströbrödet. Bryn smöret på medelhög värme och lägg köttskivorna i det. Stek dem några minuter på båda sidor. Lägg köttet att rinna av på hushållspapper. Garnera med citronskivor, ansjovis och lite kapris. Servera med ärtor och potatismos.
Skulle vi dricka vin till, vore en Grüner Veltliner (österrikiskt vitt vin) ett troligt alternativ.Förslag till dukning och servettbrytning finner Du här.
Vet du att det är livsfaligt att hälsa på här när man är hungrig...:) ha en fin kväll
SvaraRadera