Biff Rydberg
800 g oxfilé
1 kg potatis
2 gula lökar
salt och peppar
smör att steka i
4 äggulor (till servering)
Skala potatisen och skär den i tärningar. Skär även köttet i tärningar. Skala och finhacka löken. Stek allting i lite smör i en stor stekpanna. Salta och peppra. Häll äggulan över det hela när det väl hamnat på tallriken. Mmmm, gott! Vin: Chateau Ksara Cabernet Sauvignon, 2005, Libanon
Lena fick gissa vilken druva vinet var gjort av, och hon gissade rätt direkt - cabernet sauvignon! Vinet har den för druvan karaktäristiska strävheten kombinerad med en ton av svart vinbär. Det är något med själva strukturen på vinet så som det upplevs i munnen (Var ska det annars upplevas?) som skvallrar om att det är gjort på cabernet sauvignon. Förutom de väntade smakerna kunde vi uppleva ett stråk av apelsin?! Ja, det låter konstigt, men det var så det kändes. Det är väl därför vinprovning är så spännande. Man provar, drar slutsatser, försöker se mönster. Men så dyker en oväntad smak upp.....
Det är inte utan att jag önskar att jag kunde lära mig tycka om vin - era beskrivningar får det faktiskt att vattnas i munnen på mig... och detta trots att jag inte gillar vin! Hoppas ni har en skön helg. Här har vi aprilväder och det ömsom spöregnar, ömsom skiner aningen ljus från himlavalvet... Kram på er! Helena
SvaraRaderaBiff Rydberg bland det godaste klassiska rätter jag vet..vad synd att ni inte kommer, faktiskt så kommer ett annat bloggpar från Stockhom, det hade varit något det..att ha två män med på bloggträffen, tillhör ju inte vanligheterna, ångrar ni er...så är det bara att höra av sig...:0) kram och förresten ...grattis till jobbet..
SvaraRadera