- 800 g strutsfilé
- 2 msk torkad timjan
- 6 charlottenlökar
- 1 vitlök, uppdelad i klyftor
- 5 dl hönsbuljong
Lägg filén i en ugnsform och klappa in timjanet, fördela lökarna runt om och häll över buljongen. Ställ in i 175 grader Celsius varm ugn och låt gå tills innertemperaturen visar på 70 grader. Tag ut och täck över med foliepapper.
Vitlökssmör
- 100 gram smör
- 3 vitlöksklyftor, pressade
- 3 krm salt
Mixa samman i mixern. Rulla in i en rund sträng i foliepapper och ställ i frysen till det ska användas. Då ska det serveraras i skivor ovanpå strutsfilén.
Timjanpotatis
- 2 kilo potatis skalas och skivas i jämnstora skivor.
- 2 msk timjan
- 1 tsk salt
- 50 g smör
Koka potatisen tills den är mjuk, ca 10 minuter. Vänd er smör, timjan och salt.
Struts är något jag verkligen vill slå ett extra slag för, dels är det magert (innehåller 1-2 procent fett) och dels är det väldigt mört och utan senor. I synnerhet Sigrid, 1,5 år, åt som om hon aldrig hade sett mat förr då hon åt av strutsköttet. Ska man då tro på att barn är kinkiga med maten...
Så gott allt ser ut.
SvaraRaderaKram
Hanna
Ja, jösses vilken tur att du sparat allt!
SvaraRaderaHär gick mitt usb-minne sönder och tyvärr så hade jag sparat alla mina bloggbilder och familjefoton på detta. Klantigt försås och jag borde ju veta bättre men man lär så länge man lever :-(
Skönt att viruset är borta i alla fall!
Ha en fin helg!
Kram
Flisan
Skönt att ni är friska igen...:0) finns inget värre när pc:n krånglar och min är ju dessutom mitt arbete..ljuvliga recept som vanligt, ha en skön fredagskväll, kram
SvaraRadera