- 3 dl vetemjöl
- 50 g smör
- 2 msk mjölk
- 1 äggula
Fyllning:
- 200 g rökt kalkonkött (smörgåspålägg)
- 200 g gorgonzolaost
- 3 dl mjölk
- 2 ägg + (äggvitan som blev över från pajskalet)
- vitpeppar
Gör pajdegen: Smula sönder matfettet i mjölet till en smulig massa. Tillsätt mjölk och äggula och arbeta snabbt ihop degen. Degen kan även göras i matberedare men kör den ej för länge då kan degen bli seg. Låt degen ligga kallt en stund. Tryck sedan ut pajdegen utefter sidor och botten på en stekpanna eller motsvarande form.
Skär köttet i små bitar och fördela över degskalet. Skär gorgonzolan i tärningar och sprid över kalkonköttet. Vispa samman mjölk, peppar och ägg till en jämn stanning och häll över resterande ingredienser i stekpannan. Grädda pajen i 200 grader Celsius tills äggstanningen har stannat och fått vacker färg, ca 20 minuter. Servera med en grönsallad och tomat.
Har funderat på att bjuda på pajbuffé när jag har bloggträff hos mig när jag öppnar butiken, det där skulle ju vara en härlig paj att bjuda på....:) kramar
SvaraRadera