tisdag 16 februari 2010

Fira Mardi Gras med Cajungryta

Mardi Gras, det franska namnet på fettisdag. Även om det kanske inte är just Frankrike jag förknippar med denna dag, så var det fransoser som grundade "La Nouvelle-Orléans" 1718. Vi har tyvärr inte fixat iordning värsta carnevalen i sann New Orleansanda här, utan nöjer oss med en smakrik och färgstark gryta med smaker som, med god fantasi, kan påminna litet om staden i Louisiana.

Cajungryta med kyckling och kräftstjärtar, 4 pers

  • 500 g skivade kycklinglårfiléer
  • 1 gul tärnad paprika
  • 1 röd tärnad paprika
  • 2 msk kinesisk soya
  • 1 st gullök, hackad
  • 3 st vitlöksklyftor, hackade
  • 1 msk olja
  • 1,5 tsk cayennepeppar
  • 1 tsk oregano
  • 0,5 tsk timjan
  • 2 pkt passerade chilitomater
  • 1 tsk brunt socker
  • 1 st köttbuljongtärning
  • 5 dl créme fraiche
  • 3 st choritzokorvar
  • 1 burk kräftstjärtar

Blanda kycklingbitarna med soja. Stek lökarna mjuka i olja, fräs med kryddorna och häll i tomater, socker och buljongtärning. Koka upp och tillsätt kycklingdelar och paprikatärningarna. Låt puttra i cirka 25 minuter. Skiva och stek korven i en stekpanna. Lägg ner den i grytan tillsammans med créme fraichen. Låt grytan koka upp. Lägg i kräftstjärtarna bara för uppvärmning - de blir sega om de kokas med. Servera med potatis som blandats med olja och salt och "rostats" i ugnen.

1 kommentar:

  1. Det där ser ut som en väldans god maträtt, blir att spara detta recept för framtida behov....0) ha en fin tisdag, kram

    SvaraRadera