Älgfärslimpa med bacon, 6 pers
- 1/2 dl ströbröd
- 2 dl grädde
- 1 ägg
- 700 g älgfärs
- 75 g bacon i tärningar
- 1 finhackad gul lök
- 3 vitlöksklyftor, finhackade
- 1/4 tsk salt
- nymald peppar
Låt ströbrödet svälla i grädden några minuter. Fräs upp bacontärningar och lök i en stekpanna, men stek inte för hårt. Låt svalna lite. Blanda alla ingredienser, tillsätt lite mer grädde om färsen känns för fast. Forma den i en limpform. Ställ in formen i 200 grader Celsius i ca 1 timme.
Servera med lingon och potatis- och jordärtskocksmos.
Potatis- och jordärtskocksmos
- 1,5 kg potatis
- 200 g jordärtskockor
- 3 liter vatten
- 1 tsk salt
- 6 dl mjölk
- 3 msk smör
- 1/4 tsk vitpeppar
- 1/2 tsk socker
- 1/2 tsk salt
Skala och skölj potatis och jordärtskockorna. Skär dem i mindre bitar. Koka dem i saltat vatten tills de är mjuka, cirka 20 min. Häll av vattnet. Mosa dem i kastrullen med hjälp av degkrokarna till elvispen. Späd med varm mjölk och lägg i en klick smör. Krydda med salt, peppar och socker.
Vilken guldgruva ni är med era underbara recept, vilken tur jag har som hittade er, KRAM
SvaraRaderaSjukt bra recept! Jag och fem vänner har herrmiddag på söndagar och detta tog slut omedelbart. Nu är receptet fast med nötfärs en stapel i vardagens matlådor. Lyx!
SvaraRadera