söndag 28 mars 2010

Postgårdsromantikerns vintips 6

Cono Sur 20 Barrels Cabernet Sauvignon, 147 kr på Viking Line

Jag har fått en delvis förändrad syn på chilenska viner. Visst finns det trevliga bekantskaper på Systembolaget, men de hamnar sällan på den där "Det-här-vinet-måste-jag-verkligen-köpa-igen"-listan.
Cono Sur 20 Barrels Cabernet Sauvignon köpte vi när vi åkte på en Åbo-kryssning tidigare i år.
Priset ligger en bit över priset på de chilenska viner som Systembolaget har att erbjuda i sitt vanliga sortiment. Och det märks när man provar vinet.

I doft och smak hittar vi svarta vinbär (inte oväntat med tanke på att druvan heter cabernet sauvignon), ceder (inte heller det helt oväntat), blåbär (enligt mig) och lingon (enligt Lena).
Men det oväntade i smaken var att vinet var mer stringent än väntat. Lite mer Frankrike än Australien, för att göra en jämförelse.

Cono Sur är annars kända för att ha varit bland de första med att fästa chilensk pinot noir på världens vinkarta. Men det hindrar ju inte att man med stor behållning kan dricka god cabernet sauvignon från samma firma.......

2 kommentarer:

 1. Lät så gott maten i inlägget före med salsan.
  Nu är det så att jag är väl en av de få som inte är speciellt förtjust i oxfile, allt jag äter ska vara well,well done och det brukar ju inte oxfile vara.
  Har du tips på vad man annars kan ha till?

  Kram Anneli

  SvaraRadera
 2. Vad kul att Du tycker! Nja, oxfilén FÅR göras Well done om man så önskar. :-D Struts är annars min nya favorit! Både mört OCH magert!

  SvaraRadera