torsdag 25 mars 2010

Dragonmarinerad kyckling med potatismos

Med två sjuka barn hemma, gäller det att laga maten i expressfart (helst medan båda sover). Annars tenderar hela matlagningen att bli en utdragen episod ur någon illa framförd tragedi med betoning inom områdena; skrik, tårar och sargade egon.

Ugnsbakad dragonmarinerad kyckling, 4 pers
  • 900 g kycklingfiléer
  • 1/2 tsk dragon
  • 2 krm paprikakrydda
  • 2 krm citronkrydda
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 tsk salt
  • 2 krm vitlökspulver
  • 2 dl olja

Blanda samman kryddorna med oljan i en plastpåse och lägg ner kycklingfiléerna Låt dra i cirka 1 timme. Häll i en smord ugnsform och grilla i ugnen i 200 grader Celsius i 25-30 minuter.

Potatismos
  • 1 kg skalad potatis
  • 1,5 tsk salt
  • 5 dl mjölk
  • 50 g smör

Koka potatis i rikligt med lättsaltat vatten i 25 minuter. Häll bort vattnet. Mosa ner salt, mjölk och smöret med degkrokarna i elvispen.

1 kommentar:

  1. Wow vad gott det ser ut..
    Vilken härlig blogg ni har - är så glad att jag hittade hit. Goda recept, finaste dukningarna och såå vackra bilder. Här kommer jag garanterat att hitta tips på både mat & dukning till min kommande bröllopsmiddag. Tack snälla för så mycket inspiration ni bjuder på..
    Kram Agneta

    SvaraRadera