- 7 dl rågsikt
- 2 msk brödkryddor (saknar man denna krydda kan man blanda anis, fänkål och kummin)
- 1 msk salt
- 2 tsk bikarbonat
- 4 dl lättyoghurt
- 1/2 dl sirap
Blanda samman ingredienserna och lägg i en smord form. Grädda i 175 grader Celsius i cirka 1 timme. Stekpannebröd, 16 stycken
- 50 g rumstempererat smör
- 1 liter filmjölk (skall värmas till cirka 37 grader Celsius)
- 50 g jäst
- 1/2 dl sirap
- 2 msk brödkryddor (om sådana saknas kan de bytas ut mot anis, kummin och fänkål)
- 1 tsk salt
- 2 ägg
- 5 dl rågsikt
- 1,6 liter vetemjöl (spara hälften till utbaket)
Blanda samman ingredienserna och knåda väl. Låt degen vila 1 timme. Rulla ut degen till en lång slang och dela den i 16 delar. Kavla ut varje del i cirklar med en storlek som passar en stekpanna. Hetta upp stekpannan till litet över medelvärme. Grädda varje bröd i cirka 2 minuter per sida.
Åh, härligt med nybakat bröd! Man blir så trött på köpebrödet, allt smakar likadant, det får vi bli brödbak här också snart. Börjar med att skriva ut recepten i alla fall...
SvaraRaderaMmmm, hembakt. Jag som brukade baka så mycket bröd förr har liksom fallit ur det sedan jag flyttade till UK...
SvaraRaderaNu till något helt annat: Du har en award att hämta hos mig, om du vill.
Kram, Helena, The Swenglish Home