- 2 dl vetemjöl
- 2 ägg
- 3 dl mjölk
- 50 g smält smör
Crêpes Suzette sås
- 100 g smör
- 1 dl strösocker
- 1/2 tsk vaniljsocker
- rivet skal och saften från 2 apelsiner
- 3 msk cointreau
Till flamberingen
- 2 sockerbitar
- 2 msk cointreau
- 1 msk mörk rom
Vispa alla ingredienser till smeten med mixern och låt den vila i kylen i cirka 30 minuter. Hetta upp stekpannan till strax över medelvärme. Smörj pannan med litet smör. Häll ett tunt lager smet i pannan och grädda i cirka 1 minut per sida. Vik dem 2 gånger till små trianglar och lägg dem på ett fat. Försök behålla värmen (eller mikra upp dem före nästa steg).
Till såsen lägger Du i alla ingredienser och värmer upp dem sakta under omrörning i en stekpanna. Låt sockret lösas upp och låt puttra någon minut extra därefter.
Lägg crêpen i den heta såsen. Till flamberingen låter man stekpannan stå kvar på svag värme och gnider sockerbitarna över innehållet i stekpannan tills allt har pulvriserats ner bland pannkakor och apelsinsås. Stänk över likör och rom och tänd på alkoholen i stekpannan snabbt men varsamt en tändsticka. Servera omedelbart innan lågorna hunnit slockna. Blir mer effektfullt om det vore mörkt i rummet...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar