måndag 22 mars 2010

Kycklingsmörgåsar med waldorfsallad


Arvid tycker att det är jättekul att hjälpa till och laga mat. Och även Sigrid har börjat visa intresse, trots sin ringa ålder. Hon skjuter bestämt fram barnstolen och visar att hon vill vara med. Om vi som föräldrar visar våra barn att det där med att laga mat:
- är mysigt
- inte behöver vara svårt
har vi lyckats. Förhoppningsvis kommer de då fortsättningsvis ha ett lustfyllt och avslappnat förhållande till mat.

Kycklingsmörgåsar, 8 personer
2 paket bacon
1 kg kycklingfiléer
1 tsk salt
12 skivor formfranska
2 dl majonnäs
2 tsk curry
5 skivade tomater

Salta och stek kycklingfiléerna tills de är genomstekta.
Klipp bacon i småbitar och stek tills de blir så där härligt knapriga.
Rosta brödet.
Lägg ut de rostade brödskivorna på ett stort serveringsfat.
Blanda majonnäs och curry och bred ut blandningen på brödskivorna.
Skiva kycklingfiléerna och lägg, tillsammans med bacon och tomater, ut dem på brödskivorna.
Till skillnad mot John Cleese i Pang i bygget hade vi inte "slut på waldorf". Annars hade vi ju i och för sig kunnat göra en "Ritz-sallad".

Waldorfsallad, 8 personer
5 röda äpplen
3 msk pressad citron
5 stjälkar selleri
1 dl valnötter
1,5 dl majonnäs
0,5 dl mjölk2 tsk dijonsenap
1 dl finhackad gräslök

Kärna ur och skala äpplena.
Blanda i citronsaften.
Skär selleristjälkarna i tunna skivor och blanda i dessa.
Häll i valnötterna.
Rör ihop majonnäs, mjölk, senap och gräslök i en egen liten skål. Tillsätt detta till de övriga ingredienserna.
Placera waldorfsalladen på kycklingsmörgåsarna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar