Mellan varven köper vi på oss ingredienser som vi sedan glömmer i frysen. Ett sådant exempel var en påse djupfryst grönkål, som sannolikt var tänkt att användas i julas. Nåväl, bättre sent än aldrig. Hittar man inget grönkål går fryst hackad spenat lika bra. I sammanhanget kan det vara värt att nämna att båda våra barn åt både en första och andra portion.
Hajmal på grönkålsbädd under ett täcke av parmesan- 800 g grönkål
- 2,5 dl créme fraiche
- 1 pkt hajmalsfiléer eller annan vit fisk
- 1,5 dl riven parmesanost
- salt och peppar efter smak
Blanda samman grönkål och créme fraiche med salt och peppar till en jämn smet som fördelas i en ugnsfast form. Placera fiskfiléerna över och strö parmesanosten över och ställ in i ugnen på 175 grader Celsius i cirka 25 minuter. Servera potatismos till.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar