Att vi äter våfflor denna dag beror helt enkelt på ett missförstånd. Tack för det missförståndet! Här råder sjukstuga och vi har inte haft möjlighet att införskaffa önskvärda ingredienser. Då gör man som den goda Kajsa Warg sade (även om hon tydigen aldrig ska ha andats dessa ord); Man tager vad man haver...Våfflor utan grädde
- 300 margarin smält
- 8 dl vetemjöl
- 10 dl filmjölk
- 1 pkt torrjäst
- 1/2 dl socker
Blanda samman smöret och filen. Degvätskan ska ha en temperatur strax över 40 grader Celsius. Blanda samman jäst, mjöl och socker och blanda ner i smeten. Rör om ordentligt. Låt stå 30 minuter. Vårt våffeljärn är självsanerande vad smeten beträffar, det fastnar inte. Grädda upp våfflor av smeten.
Jordgubbssylt
- 1 liter jordgubbar
- 2 dl socker
Koka upp jordgubbarna med sockret och låt puttra i 5 minuter. Ät den gärna ljummen.

SÅ trist att ni inte är krya, sänder STOR krya på dig KRAM
SvaraRadera