måndag 1 mars 2010

Rosmarindoftande kyckling med bulgur och mascarponecréme

Vi vadar i frysta kycklingfiléer just nu, samtidigt som ett bulgurpaket står och ser uppfordrande ut från en av kökshyllorna. Hur det har kommit dit är oklart, men där står det nu, redo att bli tillagat. Sagt och gjort:

Rosmarindoftande kyckling med bulgur och mascarponecréme
  • 900g kycklingfilé
  • 2 msk hackad rosmarin
  • salt och peppar efter smak
  • 2 msk olivolja

Klappa in rosmarinen i kycklingen och peppra och krydda filéerna. Lägg dem på en smörjd ugnsfast form. Ringla över litet olivolja. Ställ in i 175 grader Celsius i cirka 30 minuter.

Mascarponecréme

  • 100 g urkärnade svarta oliver
  • 100 g soltorkade tomater
  • 200 g grön pesto
  • 250 g mascarponeost
  • 1 citron, både det rivna skalet och saften.
  • salt och peppar efter smak

Mixa samman alla ingredienser och lägg upp i ett serveringskärl.

Bulgur
  • 4 dl bulgur
  • 8 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 100 g mixade soltorkade tomater.

Koka bulgur, salt och vatten i cirka 10 minuter. Tag kastrullen från plattan och rör ner de mixade tomaterna.

1 kommentar:

  1. Tror du att magen gör sig påmind, får lära mig att titta in när mage inte är tom...:0) hoppas i inte snöar bort, kRAM

    SvaraRadera