måndag 8 mars 2010

Croque monsieur och varm dubbelmacka med getost och honung


Det råder litet fransk yra här. Idag var Arvid sjuk och hemma från dagis och vi skulle göra enkel och snabb lunch.

Croque monsieur
  • 2 skivor vitt bröd
  • 2 msk smör
  • 1/2 tsk dijonsenap
  • 2 tunna skivor skinka
  • 2 skivor "kryddsvag" ost.

Smöra brödskivorna och bred på ett tunt lager senap. lägg osten och skinkan på ena brödskivan och lägg över den andra brödskivan, med smör och senap ned mot övriga pålägg. Grilla i våffeljärnet tills brödet har fått en fin färg.

Varm dubbelmacka med getost och honung

  • 2 smörade skivor vitt bröd
  • 0,5 cm tjock getost
  • 1 msk honung
  • timjan

Lägg getosten på ena brödskivan, krydda med timjan och ringla över honung. Lägg på den andra brödskivan. Grilla i våffeljärnet tills brödet har fått fin färg.

Det hade ju självfallet fungerat fint med en smörgåsgrill också, men varför köpa 110 olika saker med samma funktion?

2 kommentarer:

  1. Nog för jag ätit med senap och skinka...de andra varianten ska jag testa, låter väldans gott, kram

    SvaraRadera
  2. Hej!
    Jag har skickat vinsten till dig! Ha en bra måndags kväll.
    kram
    Hanna

    SvaraRadera