- 2 nätpåsar färska musslor med skal
- 1 gul lök, finhackad
- 1 msk smör
- 1 dl grädde
- 5 dl matlagningsvin
- 2 dl vatten
- vitpeppar efter smak
- 1 dl klippt persilja
Kontrollera först att alla musslor lever, de som inte sluter sig ska Du kasta. Borsta skalen och skölj musslorna rikligt med kallt vatten.
Skala och hacka löken och fräs den i smöret i en rymlig gryta! Häll i vin ,vatten, persilja, peppar och grädde och koka upp. Se till att spadet verkligen KOKAR då Du häller i musslorna, så slipper de lida onödigt länge. Koka musslorna i stark värme under lock, tills skalen öppnar sig, i cirka 5 minuter. Skaka på grytan emellanåt.
Servera musslorna med spad i djupa fat och ät med sked eller ett musselskal. Servera med baguetter och vitlökssmör eller med friterade potatisklyftor och saffransmajonnäs...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar