Att kyrkans alla sniderier i sten har utförts av människor för cirka 800 år sedan känns helt osannolikt. Det blir inte mindre imponerande då man tänker på vilka tekniska hjälpmedel de hade. Eller snarare, inte hade.
- 4 dl bovetemjöl
- 1 ägg
- 5 dl vatten
- 1 msk grovt havssalt
- 2 msk smält ister
- smör eller ister till gräddningen
Blanda ingredienserna ordentligt med en mixer. Låt vila minst 2 timmar. Vispa på nytt. Värm stekpannan och smält rejält med smör. Förela en tunn mängd smet över stekpannan och grädda. Vänd på pannkakan och grädda andra sidan. I Bretagne fettar man in stekpannan med en blandning av ister och en äggula - pannkakan ska lossna bättre från pannan på grund av detta.
- 50 g skivad lax
- en klick créme fraiche.
- Till detta serverades en skiva citron.
Fyllning 2, till 1 pannkaka
- 50 g roquefortost
- 8 valnötter
Fördela fyllningen över den hela pannkakan - vik sedan in de yttersta hörnen mot mitten, så att pannkakan bildar en kvadrat. Crêpes med chokladsås blev litet av en standardefterrätt under hela resan. 12 pannkakor.
- 4 dl vetemjöl
- 1/2 tsk salt
- 2 msk socker
- 3 ägg
- 1 äggula
- 5 dl mjölk, ljummen
- 30 g avsvalnat smör
Vispa samman ingredienserna och låt vila i 2 timmar. Vispa sedan upp den igen. Hetta upp stekpannan till något över medelvärme och smörj med litet smör. Häll ett tunt lager med smet jämnt fördelat i pannan. Stek i 1 minut och vänd sida. Stek lika länge på andra sidan. Servera omedelbart med chokladsås.
Välkomna hem! Vilken härlig resa ni verkar ha haft. Crepes med chokladsås hade definitvt gått hem hos våra barn också (och hos deras föräldrar). Ser ut som att det parisiska vädret var något varmare än här?
SvaraRaderaTackar! Den var helt suverän! Nja, solen lyser mer här. Men där fanns ju ingen snö. Och ingen snö är ju...ingen snö!!!
SvaraRadera