tisdag 23 mars 2010

Quiche Lorraine

Allting just nu görs med en liten extra touch av Frankrike. Vanligen är vi inga uttalade frankofiler (även om vi båda hyser en fäbless för många av deras viner). Men nu tycks det ha slagit slint alldeles.
Quiche Lorraine, 8 pers
Degskalet
  • 5 dl vetemjöl
  • 150 g smör
  • 1 ägg
  • salt och peppar efter smak

Blanda samman ingredienserna väl och låt degen stå och vila i kylen i 3 timmar. Kavla ut den och Klä en välsmord pajform med den. Låt förgrädda i 225 grader Celsius i cirka 10 minuter.

Fyllningen

  • 400 g kassler, skuret i små tärningar
  • 3 dl riven ost
  • 4 ägg
  • 5 dl créme fraiche
  • muskot och peppar efter smak
Lägg ett jämnt lager av kassler på pajbotten. Fördela osten över kasslerna. Vispa samman ägg, kryddor och créme fraichen och häll smeten överst. Grädda i 220 grader Celsius i cirka 30 minuter. Bör ätas varm.

1 kommentar:

  1. Älskar just denna paj....hoppas dagen varit bra, här har det regnat hela dagen, bra för snötäcket....0) kram

    SvaraRadera