Påskmarsipan cirka 1,5 kilo- 1,5 dl vetemjöl
- 50 g smör
- 1,5 dl vatten
- 1 kg mandelmassa
- ca 7 dl florsocker
- grön och gul matlagningsfärg
- 300 g smält choklad att doppa dem i
Värm upp smöret på spisen och rör ner mjölet. Tillsätt sedan vattnet och låt puttra tills degen släpper från botten. Låt degen svalna. Kör degen, mandelmassa och florsocker. Droppa ner litet gulfärg och kör tills det har blandats ordentligt. Ta ur hälften av degen och droppa ner litet grönfärg samt eventuellt litet mer florsocker i resterande degen och blanda tills färgen är väl integrerad i degen. Rulla små bollar av både den gula och gröna degen. Smält chokladen i mikron i 1,5-2 minuter eller i vattenbad på spisen. Doppa alla marsipankulor till hälften i detta och lägg att stelna i kylen. Placera i de dekorativa kristyräggen....
Visst ser det häftigt ut med kristyrägg. Redan nu måste jag erkänna att jag den hårda vägen fick lära mig vikten av att hantera äggen VARSAMT! Var försiktig då Du tar lös äggen från bakplåtspapperet kort och gott....Kristyrägg (till dessa 4 ägghalvor fyrdubblade jag satsen som står angiven nedan)
- 1 äggvita
- 3-4 dl florsocker
- 2 krm ättiksprit
Dessutom, papperspåskägg att ha som stomme, bakplåtspapper (ej smörpapper, kristyren fastnar.....) och tejp. Har man någon speciell kristyrpåse med skårade spritskanter -annars går det utmärkt med en egenhändigt gjord smörpappersstrut att spritsa med.
Vi knipsade kvistar från äppelträdet och dekorerade med fjädrar och små pappersägg.

Här var det ägg i långa rader och både goa att äta och även ögonfröjd, ha en fin tisdag, kram
SvaraRadera