Förutom litet grönt i
dukningen, kan det ju vara roligt att servera något litet Irlandsinspirerat.
Shepard´s Pie, 10 pers
Bottenlagret
- 1500 g lammfärs
- 2 gula lökar, hackas
- 3 vitlöksklyftor, hackas
- 1 pkt krossade tomater
- 2 dl creme fraiche
- 2 buljongtärningar
- 1 tsk soya sås
- salt och peppar
Fräs löken med smör tills den är genomskinlig. Tillsätt lammfärsen och buljongtärningarna och fräs samman. Tillsätt tomater och creme fraichen och låt allt koka samman i ca 20 minuter. Smaka av med soya, salt och peppar. Lägg på botten i en ugnsfast form.
Mellanlager
Fördela jämnt över bottenlagret.
Överlager - Potatismos
- 2 kg potatis, skala och kokas tills de är mjuka ca 20 minuter. Häll sedan bort vattnet.
- 50 g smör
- 5 dl varm mjölk
- 1 pkt knaperstekt bacon som klippts i 1/2 cm tjocka bitar
- salt och peppar
Vispa samman ingredienserna med hjälp av degkrokarna på vispmaskinen. Fördela potatismoset som ett tjockt lager över de övriga lagren.
Topplager
Strö osten över potatismoset och gratinera i ugnen i ca 5-10 minuter.
Lycka till hos mej!
SvaraRaderaE-K/noll54