Väl hemma var det hög tid att svänga ihop kvällsmaten.
- 2 ankbröst a 450 g
- salt och peppar efter smak
Lasagne
- 1 pkt färska lasagneplattor
- 5 st charlottenlökar, finhackade
- 400 g champinjoner, ansade och skivade
- 400 g kantareller, ansade och skivade
- 4 msk smör
- 4 dl creme fraiche
- 2 dl mjölk
- 1 msk kalvfond
- salt och peppar
- finriven parmesan
Krydda ankbrösten med salt och peppar och stek i stekpanna, i 4 minuter på skinsidan och därefter 2 minuter på andra sidan. Lägg över i ugmnsfastform och stek i 150 grader C. ugn under cirka 25 minuter.
Stek svampen och löken i smöret tills all vätska har släppt ifrån svampen. Rör ner cremefraichen, mjölken och kalvfonden. Låt puttra några minuter och smaksätt sedan med salt och peppar. Täck en oljad ugnsfast form med lasagneplattor. Häll över en del av svampstuvningen och stryk ut jämnt. Forsätt varva tills ingredienserna är slut. Avsluta med att täcka med ett lager finriven parmesan. Grädda i cirka 150 grader C. i cirka 1 timme.
Gott, svamplasagnen kommer vi absolut att testa, utan kalvfond...!
SvaraRaderaVilket mysigt litet kalas och en kikare i papp är väl alltid rätt. Där fick vi ett tips på gåbortpresent till halloweenpartajet... :-)
Svamplasagnen var suverän - med eller utan kalvfond kan jag tänka....En rejält hemgjord kikare eller liknander - det är grejer det!!! :-D
SvaraRadera