Huvudrätten; Kycklinglasagne lyckades vi inte få någon bild på (jag var runt med kameran som en värsta iller, men tycktes aldrig pricka riktigt rätt med fokuseringen, det mesta blev väldigt suddigt). Enligt en vild chansning kan den ha gjorts på följande sätt: Ta ett paket kycklingfile och finstrimla och förstek tillsamman med litet hackad lök och 2 slantade morötter. Lägg ett lager lasagneplattor i en smord form, lägg ett lager kyckling, ett lager lasagne, ett lager kyckling...Häll över en blandning av 1 liter kyckling buljong och 3 dl matgrädde. Toppa med ett lager mozzarellaost. Låt gräddas i 175 grader C. i cirka 1 timme.
Till efterrätt serverades en frasig äppelpaj (med ett täcke av havregryn och nötter) och glass....
Två trötta, men glada barn och deras, ganska pigga, föräldrar vandrade sedan de 100 metrarna hem...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar