Det mest kända druvnamnet? Eller? Ja, det ligger nog bra till. I konkurrens med chardonnay och några till. Dessutom ett av de vackrare druvnamnen, tycker jag. Smaka på det. "Cabernet sauvignon". Det ger en känsla av klass på något sätt.
Ställs en vinflaska med druvans namn på etiketten fram så vet man dessutom vad som väntar. Svarta vinbär, cederträ och en tydlig strävhet. Just svarta vinbär är alltid, alltid närvarande när man dricker viner gjorda på cabernet sauvignon.
Dessutom smakar viner gjorda på druvan mer eller mindre likadant oavsett var i världen de är gjorda. Den är lätt att odla och finns därmed i stort sett överallt i vinvärlden.
Ofta blandas den med andra druvor. Med shiraz i Australien och med (framför allt) merlot och cabernet franc i Bordeaux.
onsdag 13 oktober 2010
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar