torsdag 7 oktober 2010

Serranoinbakad hajmal med cremefraichepotatismos

Fisk står väldigt högt på barnens lista här. Och varför inte göra dem glada?

Serranorullad hajmal
  • 4-5 hajmalsfileer
  • 4-5 skivor serranoskinka
  • 1 burk soltorkade tomater i olja
  • 2 krukor färsk basilika
  • 1 msk balsamvinäger
  • salt och peppar

Mixa tomaterna och oljan som de ligger i med basilikan, salt, peppar och balsamvinäger. Lägg ut en serranoskinka på en smord plåt, lägg över fiskfilen. Stryk basilikapastan över fisken och rulla ihop den. Rulla serranoskinkan ett varv över. Gör likadant med alla fiskfiléer och grädda i 200 grader C. i cirka 30 minuter.

Cremefraichepotatismos

  • 1 kg skalad potatis, gärna mjölig
  • 2,5 dl créme fraiche
  • 1 dl riven ost
  • 2 dl mjölk
  • 50 g smör

Koka potatisen i lättsaltat vatten i 25 minuter. Tillför övriga ingredienser och vispa med degkrokarna på elvispen tills potatisen blivit mos och allt har blandat sig väl.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar