- 3 msk solrosolja
- 1/2 tsk senapsfrön
- 1 finhackad lök
- 2 finhackade gröna chili
- 1 msk ingefärspasta
- 1 tsk mald koriander
- 1/2 tsk korianderpulver
- 1 tsk mald spiskummin
- 1/2 tsk chilipulver
- 500 g potatismos
- 3 dl gröna ärtor
- 2 dl finackade korianderblad
- 2 dl finhackade myntablad
- salt efter smak
- 12 ark filodeg
- 0,5 dl smält smör, att pensla med
Stek löken tills den blir mjuk. Tillsätt de torra kryddorna samt ingefärspastan medan löken steker. Tillsätt potatismos och ärtor och salt. Blanda ordentligt. Rör ner kryddbladshacken. Låt svalna.
Lägg filodegen på arbetsbänken och lägg ihop längs med långsidan. Pensla med smör. Lägg en klick av potatisblandningen i nedre högre hörnet och vik så att en liten triangel bildas. Fortsätt lägga filodegen var efter varv i triangelform. Pensla med smörr och lägg på den bakplåtsförsedda plåten. Upprepa med övriga filodegsark och fyllning. Grädda i 200 grader C. i 15-20 minuter.
Mynta och spenatchutney
- 100 g babyspenat, finhackad
- 1 dl färska myntablad, finhackade
- 1 dl färska korianderblad, finhackade
- 1 rödlök, finhackad
- 3 vitlöksklyftor, pressade
- 1 grön chili, finhackad
- 1 msk strösocker
- saften från 1 lime
Blanda samman ingredienserna och låt stå och dra i kylen i cirka 30 minuter.
Koriandersmakande kycklingspett
- 2 dl cashewnötter
- 1 dl matlagningsgrädde
- 800 g kycklingfärs
- 1 ägg
- salt efter smak
- 3 vitlöksklyftor, hackade
- 2 msk ingefära, hackade
- 2 gröna chili
- 3 dl färska korianderblad
- 2 tsk garam masala
- 2 msk smält smör
Kör samtliga ingredienser i mixern och låt stå och vila i 1 timme i kylen. Forma till avlånga korvar med handen. Stick ett grillspett i mitten. Pensla med smör och lägg på bakplåtsförsedd plåt. Grädda i 200 grader C. i 15-20 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar