Champignonsoppa
- 2 msk smör
- 700 gram champignoner
- 2 st gul lökar, hackad
- 1/2 kg potatis, tärnad
- 2 dl matlagningsvin
- 6 dl hönsbuljong
- 6 dl mjölk
- salt och peppar efter smak
Stek löken och champignonerna i smöret, tills all vätska försvunnit ur champignonerna. Tillsätt vinet, buljongen och potatis. Låt koka tills potatisen har mjuknat. Tillsätt mjölk, salt och peppar och mixa.
Pannkaka
- 2 st ägg
- 4 dl vetemjöl
- 8 dl mjölk
- 0,5 dl smält smör
- 1 msk socker
- 1 tsk salt
- 1 tsk vaniljsocker
Vispa samman ingredienserna och låt stå i cirka 30 minuter och dra. Värm upp en gjutjärnspanna varmare än stektemperatur först och sänk sedan värmen. Häll upp en delmängd smet i pannan och grädda i någon minut. Vänd på pannkakan och låt steka på andra sidan. Gör så tills smeten är slut. Servera med sylt och grädde.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar