torsdag 14 oktober 2010

Strutsfilé med apelsin- och morotssås

Såsen:
5 dl morotssaft
1 dl pressad apelsin
1 msk finhackad ingefära
2 krm curry
2 grönsaksbuljongtärningar
1 msk maizena majsstärkelse

Blanda morotssaft, apelsinsaft, ingefära, curry och buljongtärningar i en kastrull. Koka tills 4 dl återstår. Sila såsen. Rör ut maizena i lite kallt vatten och vispa ner det i såsen. Låt koka.

Apelsinsallad:
4 apelsiner
5 salladslökar
1 msk olivolja
2 krm svartpeppar

Skär loss apelsinskalen med kniv. Skär apelsinskivor utan hinnor. Placera i en skål. Finhacka salladslöken och för ner den i skålen. Häll i olja och peppar. Blanda.

Struts:
800 g strutsfilé
2 tsk olja
2 tsk salt
1 tsk svartpeppar

Stek strutsfiléerna hela i olja. Salta och peppra. Skiva filéerna före servering. De blir extra goda om de är lite röda i mitten. Blir för torrt annars.

Servera med couscous blandat med lite pinjenötter.

1 kommentar: