Pilgrimsmusslor i synnerhet och fisk i allmänhet är vår variant av snabbmat. Dagen till ära hade jag passerat fiskaffären och införskaffat 300 g gulfenad tonfiskfilé.
Havets läckerheter på en bädd av limedoftande nudlar, 4 pers
- 24 pilgrimsmusslor
- 300 g tonfiskkuber
- 1 burk musslor (ännu lyxigare hade det onekligen varit med ett nät färska, men men)
- rapsolja
- salt och peppar efter smak
- 500 g äggnudlar som kokats i enlighet med recept på paketet.
- 1 knippe salladslök, delad och skuren i centimeterlånga bitar.
- 1 knippe sparris, skuren i centimeterlånga bitar.
- rapsolja
Limesås
- 3 msk finhackad scharlottenlök
- 1 flaska matlagningsvin, vitt
- 2 dl matlagningsgrädde
- 50 g smör, i små kuber
- saften av 1 lime
- salt och vitpeppar efter smak
Såsen. Koka upp matlagningsvinet, häll ner löken och reducera ner till 1/4 av ursprungsvolymen. Häll i grädden och låt koka upp. Rör ner smör och limejuicen. Ställ åt sidan.
Stek sparris och salladslök i olja i några minuter. Ställ åt sidan och vänd ner äggnudlarna. Häll över såsen och vänd samman ingredienserna.
Stek tonfisken 1 minut på vardera sida. Lägg i musslorna (båda varianterna) och stek ytterligare någon minut.
Lägg upp nudlar och placera fisk/skaldjur över. Mmmmmmmmmmm...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar