söndag 31 oktober 2010

Havets läckerheter på en bädd av limedoftande nudlar

Pilgrimsmusslor i synnerhet och fisk i allmänhet är vår variant av snabbmat. Dagen till ära hade jag passerat fiskaffären och införskaffat 300 g gulfenad tonfiskfilé.
Havets läckerheter på en bädd av limedoftande nudlar, 4 pers
  • 24 pilgrimsmusslor
  • 300 g tonfiskkuber
  • 1 burk musslor (ännu lyxigare hade det onekligen varit med ett nät färska, men men)
  • rapsolja
  • salt och peppar efter smak
  • 500 g äggnudlar som kokats i enlighet med recept på paketet.
  • 1 knippe salladslök, delad och skuren i centimeterlånga bitar.
  • 1 knippe sparris, skuren i centimeterlånga bitar.
  • rapsolja

Limesås

  • 3 msk finhackad scharlottenlök
  • 1 flaska matlagningsvin, vitt
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 50 g smör, i små kuber
  • saften av 1 lime
  • salt och vitpeppar efter smak

Såsen. Koka upp matlagningsvinet, häll ner löken och reducera ner till 1/4 av ursprungsvolymen. Häll i grädden och låt koka upp. Rör ner smör och limejuicen. Ställ åt sidan.

Stek sparris och salladslök i olja i några minuter. Ställ åt sidan och vänd ner äggnudlarna. Häll över såsen och vänd samman ingredienserna.

Stek tonfisken 1 minut på vardera sida. Lägg i musslorna (båda varianterna) och stek ytterligare någon minut.

Lägg upp nudlar och placera fisk/skaldjur över. Mmmmmmmmmmm...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar